HONSELERSDIJK - Op zaterdag 14 oktober stappen bezoekers in de wereld van politie, brandweer, reddingsbrigade en andere hulpdiensten. Van 10.00 tot 16.00 uur is op het terrein van Royal Flora Holland in Honselersdijk van alles te zien, doen en leren over veiligheid. De Veiligheidsdag Westland is een leuke en leerzame dag voor jong en oud.


Op de Westlandse Veiligheidsdag is veel te beleven. Bezoekers kunnen rekenen op een divers programma met leuke en leerzame activiteiten. De brandweer, politie en ambulancedienst laten via spectaculaire oefeningen zien wat hun werk inhoudt. Ook nemen hulpdiensten verschillende voertuigen mee, die van dichtbij bekeken kunnen worden. En op het informatieplein leer je alles over veilig wonen en leven.

Veel leuks voor kinderen

De Veiligheidsdag is hét evenement om kinderen bewust te maken van veiligheid. Ze maken kennis met het werk van de hulpdiensten. Ze ervaren hoe het is om te spuiten met een echte brandweerslang, mogen een politievoertuig van dichtbij bekijken en kunnen zich laten schminken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen Brandweerman Sam ontmoeten en met hem op de foto. Kortom, het wordt een dag vol plezier voor het hele gezin.

Kom op de fiets

De Veiligheidsdag wordt doorgaans goed bezocht. Daarom is het advies aan bezoekers om op de fiets te komen. Deze kan bij de ingang van Royal Flora Holland worden geparkeerd (ingang zijde Dijkweg).

Alle informatie over de Veiligheidsdag Westland is te vinden op: www.gemeentewestland.nl/veiligheidsdag