WESTLAND - Het voorjaar staat voor de deur. Het perfecte moment om het toeristische seizoen in Westland te openen. Dat gebeurde gisteren bij Tomatoworld in Honselersdijk. Thema van de bijeenkomst, die werd georganiseerd door Bezoek Westland, was agrotoerisme. Oftewel, toeristen kennis laten maken met ons glastuinbouwcluster. Daarom werd de Kassen Route Westland gelanceerd. Die bestaat uit drie fietsroutes langs in totaal 22 tuinders waar mensen via informatiebordjes met QR-codes van alles te weten kunnen komen over de glastuinbouw.


Westlander en fietser Theo van der Valk heeft Bezoek Westland geholpen met het bedenken van aantrekkelijke routes. Een groep Westlandse kwekers heeft vervolgens tuinders benaderd om mee te doen met het project. “Het is een laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met de glastuinbouw” zegt Van der Valk met gepaste trots.

Grote diversiteit aan glastuinbouwbedrijven

De drie routes kun je downloaden via Route.nl, iziTravel, met GPS-coördinaten, maar een geschreven routebeschrijving is ook beschikbaar. De startpunten liggen in Monster, Naaldwijk en Wateringen. Je komt langs een grote diversiteit aan glastuinbouwbedrijven; bloemen, planten en groenten; alles komt aan bod. Bij elk van de 22 tuinders staat een infobord voor het bedrijf waarop je QR-codes kunt scannen. Die nemen je mee naar informatiefilmpjes over de tuinder en achtergrondverhalen over duurzaamheid, teelt en wateropvang. Er zijn routes van 18 km, 32 km en 34 km.

Meer informatie

Meer informatie over de Kassen Route Westland is te vinden op: www.bezoek-westland.nl/kassenroutewestland.