NAALDWIJK - De tentoonstelling Powervrouwen in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Verdilaan is dinsdag geopend door burgemeester Bouke Arends en gemeentesecretaris Lidia Spindler. De tentoonstelling Powervrouwen Westland toont portretten van krachtige vrouwen uit Westland.


‘De tentoonstelling is een boeiende verzameling van bijzondere Westlandse vrouwen legt gemeentesecretaris Lidia Spindler uit. ‘Bij deze vrouwen gaat het om vernieuwing, ambitie, volharding, energie en succes! Zowel van vroeger als van de toekomst; op zakelijk, sportief, politiek, cultureel en maatschappelijk vlak.’

Er is inmiddels bewezen dat de rol van de vrouw vaak groter blijkt te zijn dan eeuwenlang is aangenomen. In de geschiedenis van Westland zijn er veel vrouwen die bekend staan om hun bijzondere rol of sterke karakter. Deze tentoonstelling laat deze verhalen zien.

Eén van de vrouwen die te zien is in de tentoonstelling is Amalia van Solms. Zij was de vrouw van stadhouder Frederik Hendrik, moeder van prins Willem II én grootmoeder van prins Willem III. Zij had een grote bijdrage aan hun successen. Het blijkt, dat zonder haar het huidige koningshuis niet bestaan zou hebben. Amalia verbleef graag in haar zomerpaleis in Honselersdijk. Hier is de basis gelegd voor de sterke banden met de Europese vorstenhuizen.

Algemene informatie:
De tentoonstelling Powervrouwen in Westland is tot en met vrijdag 31 maart te zien in de publiekhal van het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. Bij elke foto staat een kort verhaal over de vrouw op het portret, haar verleden en de reden dat zij in deze tentoonstelling wordt genoemd.

Meer informatie over Westlandse powervrouwen is sinds 31 januari te vinden op www.erfgoedwestland.nl