WESTLAND - Op zaterdag 10 juni kunnen inwoners uit Westland hun tuintegels inleveren bij Intratuin in ’s Gravenzande in ruil voor gratis planten. Een tegelteam van Klimaatkrachtig Delfland, gemeente Westland en het tuincentrum staat van 9.00 – 13.00 klaar om de tegels bij het Tegeldepot op de parkeerplaats in ontvangst te nemen.


NK Tegelwippen en de Tegeltaxi

Westland doet dit jaar voor de tweede keer mee met het NK Tegelwippen. Elke maand rijdt er een Tegeltaxi door Westland om tuinbestrating, die is vervangen voor groen, op te halen. Heb je één of enkele tegels in te leveren, of heb je net de ronde van de Tegeltaxi gemist, dan kun je terecht bij één van de tuincentra.

  • 10 juni Intratuin ’s-Gravenzande
  • 8 juli bij De Carlton in Naaldwijk
  • 30 september bij Tuincentrum Boer in Maasdijk

Hoe werkt het?
Op de parkeerplaats van de tuincentra staat tussen 9.00 en 13.00 uur een container klaar waar je de tegels ingooit. Het tegelteam helpt daarbij een handje. Voor elke tegel krijg je een plantvoucher, met als maximum 5 vouchers. Daarmee kun je planten ophalen bij het “Groen Klimaatplein” in het tuincentrum. Een medewerker helpt je daar verder.

Samen groener
Tegel eruit, plant erin! Daar draait het om bij het NK Tegelwippen. En iedereen kan meedoen. Elke tegel is er één. Meer planten in tuinen, langs gevels en op pleinen houden onze voeten droog en onze hoofden koel. Planten zijn ook goed voor de bijen, vlinders, kleine dieren én onze gezondheid. Help dan ook mee Westland groener te maken!

Meer informatie of de Tegeltaxi bestellen via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen