WESTLAND - De droom: een Westland waarin iedereen kan sporten en bewegen. Deze ambitie staat in het nieuwe Sportakkoord Westland. Een plan waardoor jong en oud met of zonder beperking op een leuke en fijne manier kunnen bewegen. Dat kan een wekelijkse wandeling zijn, bewegend onderwijs, een veilige sportomgeving of bijvoorbeeld rolstoelhandbal. Dus wie een leuk en goed idee heeft om Westlanders in beweging te krijgen, kan een aanvraag doen voor een bijdrage uit dit Sportakkoord.


Het Sportakkoord van gemeente Westland is ontstaan in samenwerking met Vitis Welzijn en enthousiaste meedenkende vrijwilligers. Vitis Welzijn handelt de aanvragen af namens de gemeente.

De eerste aanvraag van het nieuwe Sportakkoord is binnen

De eerste aanvraag is een idee van ISW en wielrenvereniging ‘Westland Wil Vooruit’ samen. Voor hun plan hebben ze bijdrage aangevraagd uit het Sportakkoord. Zij kochten mountainbikes waarmee zij jongeren stimuleren om te gaan fietsen. Tijdens de gymlessen maken de leerlingen vanuit het middelbaar onderwijs gebruik van de fietsen. En vanaf de middag gebruikt Westland Wil Vooruit de fietsen voor leden die zelf (nog) geen fiets hebben. Ook het jongerenwerk van Vitis Welzijn kan op het terrein van WWV gebruik maken van de fietsen. Een hele mooie samenwerking vanuit drie verschillende organisaties.

Wethouder Anko Goudswaard overhandigde vandaag de eerste fietsen aan de klas van ISW: “Ons doel is duidelijk. In Westland willen we dat iedereen kan genieten van de voordelen van sport en beweging. Bewegen is goed voor de fitheid van je lichaam. Maar ook voor de mentale gezondheid. Met het vernieuwde Sportakkoord zetten we weer een mooie stap in de sportieve richting. Het is goed om te zien dat voor deze aanvraag school, sport en welzijn samenwerken.”

Wie kan een aanvraag doen?

Sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, scholen, BSO’s en maatschappelijke instellingen kunnen een financiële bijdrage vragen uit het Sportakkoord. Initiatieven die zorgen voor meer Westlanders in beweging of een veilige sportomgeving komen in aanmerking voor een bijdrage. Meer informatie is te vinden op www.vitiswelzijn.nl/sportakkoord