HONSELERSDIJK - Burgemeester Arends heeft besloten een woning in de Nachtegaalstraat in Honselersdijk waar eind vorig jaar hennep, hasj en cocaïne werd gevonden, voor een periode van drie maanden te sluiten. Ook aan de eigenaren en huurders van bedrijfspanden aan de Stationsweg en Johan van Oldenbarneveldtstraat in Honselersdijk werd een last onder bestuursdwang opgelegd in verband met de vondst van cocaïne en materialen om drugs te vervaardigen. De bedrijfspanden zijn voor een periode van drie respectievelijk zes maanden gesloten.


“De aanwezigheid van hard- en softdrugs in een pand of materialen om deze te vervaardigen levert een direct gevaar op voor de openbare orde en veiligheid in de omgeving en dat is onacceptabel”, aldus de burgemeester. De bevoegdheid van de burgemeester om een woning of pand waar drugs wordt vervaardigd en/of verhandeld te sluiten vloeit voort uit de Opiumwet. Doel van de sluiting is de overtreding te beëindigen en herhaling hiervan te voorkomen.

Het opleggen van een last onder bestuursdwang (sluiting) door de burgemeester staat los van strafrechtelijke vervolging.