WESTLAND - De afgelopen tijd kwamen er al wat vragen binnen bij de gemeente of nieuwbouw van de locatie De Harmonie, op de hoek Dijkweg-Verdilaan in Naaldwijk, nu eindelijk van start ging. Helaas was dat nog niet het geval. Het braakliggende terrein werd tijdelijk gebruikt als opslag voor bouwmaterialen voor werkzaamheden aan het Van Tijnplein. Maar, vandaag is wél weer een stap gezet in de richting van realisatie van twintig appartementen op de voormalige locatie van verenigingsgebouw De Harmonie.


Wethouder Cobie Gardien-Reinders (Ruimtelijke Ontwikkeling) gaf vandaag groen licht voor ondertekening van de anterieure overeenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling. In deze overeenkomst bevestigen gemeente en ontwikkelaar met het zetten van hun handtekening de afspraken om de bouw van het nieuwe appartementencomplex in hartje centrum mogelijk te maken.

“Nu deze overeenkomst is getekend, kan het ontwerpbestemmingsplan op 7 augustus ter inzage worden gelegd”, zegt Gardien-Reinders. “Die ruimtelijke procedure neemt ook weer veel tijd in beslag, dus de bouw kan nog niet worden gestart. Maar na jarenlange stilstand is het afgelopen jaar echt heel hard gewerkt om hier, in het centrum van Naaldwijk, weer iets moois neer te zetten, dus dit is een echte mijlpaal. Als alles mee zit, zou de bouw dan in het tweede kwartaal van 2021 kunnen beginnen.”

Volgens de wethouder is de komst van de appartementen zeer gewenst. “In Naaldwijk is behoefte aan dit type woningen vanwege de nabijheid van de vele voorzieningen in het centrum.” In totaal komen er twintig appartementen over vier bouwlagen en een terugliggende vijfde bouwlaag. Van de appartementen vallen er 6 appartementen onder de noemer sociale koop en twee appartementen zijn bereikbare koop. De begane grond krijgt een maatschappelijke bestemming.