GEMEENTE WESTLAND - Steeds vaker is er wateroverlast op straat. Dit komt o.a. omdat de putten de hoeveelheid hemelwater niet meer aan kunnen. Verhard oppervlak heeft invloed op de natuurlijke afvoer van regenwater in de bodem. Ook klimaatverandering met heviger neerslag én langere droge periodes veroorzaken overlast en kunnen tot schade leiden. Groene tuinen zijn onmisbaar om bij hevige regenbuien het water op te vangen en af te voeren. Groene tuinen hebben nog veel meer voordelen! Meer groen is goed voor de gezondheid en de biodiversiteit. Daarnaast zorgt het voor verkoeling tijdens warme dagen en er wordt ook nog eens fijnstof opgevangen door de bladeren.

Operatie Steenbreek
Gemeente Westland heeft zich aangesloten bij de landelijke Operatie Steenbreek met als doel tuinen groener maken. Tijdens een actie van operatie Steenbreek kun je tuintegels inleveren en krijg je er planten of bloembollen voor terug. Voor de eerste 10 tegels krijg je 1 plant per tegel. Voor de volgende 20 tegels krijg je 1 plant per 2 tegels. Bij nog meer tegels krijg je 1 plant per 5 tegels. Vorige week, tijdens de ‘Week van Ons Water’ hebben we op drie plaatsen een actie van Operatie Steenbreek georganiseerd waarbij bewoners hun tuintegels konden inruilen voor planten of bloembollen. Wil je in je eigen buurt ook een actie van operatie Steenbreek organiseren, neem dan contact op met waterbewustwestland@delfland.knnv.nl.

Meer weten over het water in jouw omgeving?
Vorige week zond de WOS een uitgebreide special van Westland Report uit waarin we lieten zien op welke manier we aandacht besteden aan het water in jouw woonomgeving. Bekijk de uitzending!