WESTLAND - Vanaf deze week is het mogelijk om de non-foodmarktkramen te bezoeken tijdens de weekmarkten van s-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de marktkooplieden die hierdoor weer omzet kunnen maken.


In afstemming met de marktmeester zijn er alternatieve plekken aangewezen voor deze non-foodmarktkramen. In ’s-Gravenzande is dit het Graaf Florisplein (vrijdag), in Naaldwijk het Havenplein (woensdag) en Plein in Wateringen (woensdag). Aangezien er maximaal twee non-foodmarktkramen aanwezig zijn op de weekmarkt op dinsdag in Monster kunnen deze kramen op de huidige locatie worden ingepast, rekening houdend met de afstandsvereisten.

De marktmeester houdt toezicht op naleving van de 1,50 meter afstand tussen bezoekers onderling en de marktkooplieden om de veiligheid en de gezondheid te waarborgen. Hierbij wordt de marktmeester ondersteund door vertegenwoordiging van de marktkooplieden.

Eerder werd een lokale vertaling gemaakt van de aanvullende maatregelen die het Kabinet op 23 maart heeft genomen in de aanpak van het coronavirus. Hierbij waren voor weekmarkten alleen artikelgroepen of branches toegestaan die een relatie hebben met de voedselketen. Dit wordt nu met de non-foodmarktkramen op de alternatieve locaties verruimd.