WESTLAND - De genomineerden in de categorieën sporttalenten en sportvrouwen voor de Westlandse sportprijzen 2019 zijn bekend. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Westlandse sportgala op donderdag 30 januari 2020.

Genomineerde sporttalenten 2019

Finn Duran, ijshockey, 15 jaar (Monster)
Lid van de Nederlandse selectie NL U16. Kwalificatiedeelname jeugd Olympische Spelen. Met team Hijs Hokij, deelname aan landelijke competitie U16.

Ruben Rolvink, atletiek, 17 jaar (Naaldwijk)
Nederlands kampioen Kogelstoten (5kg) tijdens NK B-junioren indoor.Nederlands kampioen Discuswerpen (1,5kg) en 3e plaats Kogelstoten (5kg) tijdens NK B-junioren outdoor.4e plaats Discuswerpen (2kg) tijdens NK voor senioren, met 47,94mtr verbetering Westlands record.

Noa Talboom, turnen, 14 jaar (Monster)
Nederlands kampioen op de meerkamp, junioren (voor de 2e keer op rij).Goud op de vloer, brons op brug en sprong tijdens Nederlands kampioenschap.

Genomineerde sportvrouwen 2019
Kiki Bertens, tennis, 28 jaar (Wateringen)
4e plaats WTA-ranking, hoogst genoteerde Nederlandse tennisspeelster ooit op wereldranglijst.
Winst bij WTA-toernooien Sint Petersburg en Madrid.
Deelnemer WTA-finals, waarbij zij de Australische Barty (nummer 1 van de wereld) versloeg.

Rinka Duijndam, handbal, 22 jaar (Wateringen)
Wereldkampioen met het Nederlands team 2019.
Brons EK met het Nederlands team (december 2018).

Jutta Leerdam, schaatsen, 21 jaar (’s-Gravenzande)

4e plaats bij EK Sprint, debuut.
Nederlands Kampioen Sprint.
Goud bij teamsprint WK afstanden.
2x brons op NK afstanden (december 2018).

Lara van Ruijven, shorttrack, 27 jaar (Naaldwijk)
Nederlands Kampioen shorttrack.
Wereldkampioen 500 meter.
Goud EK met relay ploeg.

Westlands sportgala 30 januari 2020
De uitreiking van de Westlandse sportprijzen op 30 januari 2020 is een openbare gelegenheid waarbij iedereen die met sport te maken heeft van harte welkom is. Het Westlands sportgala wordt gehouden in WestlandTheater De Naald, Stokdijkkade 3 in Naaldwijk, aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Tevens wordt het live uitgezonden via WOS-TV en wordt een compilatie uitgezonden door de WOS in het weekend vanaf 1 februari.

Kaarten
In de grote zaal zijn gereserveerde plaatsen voor de genomineerde sporters. Daarnaast zijn er toegangskaarten beschikbaar voor de grote zaal en voor de Rabozaal en/of foyer waar het Westlandse sportgala via grote schermen te volgen is.Wilt u aanwezig zijn bij het sportgala op 30 januari? U kunt toegangskaarten aanvragen via www.gemeentewestland.nl/aanmelden-sportgala (max. 2 kaarten per persoon).