NAALDWIJK - Als eerbetoon aan de, tijdens een VN vredesmissie in Bugojno Bosnië, omgekomen Bas Alsemgeest (1980-2001) is op 25 oktober de naam van het A20-viaduct over Coldenhovelaan in Maasdijk onthuld. Dit viaduct draagt de naam ‘Kanonnier der 1e klasse Bas Alsemgeest’, naar een Westlandse militair die het hoogste offer heeft gebracht.


Bij de ceremonie ‘Helden op kunstwerken’ in de raadzaal van gemeente Westland was de familie van Bas Alsemgeest aanwezig. Burgemeester Arends heette iedereen welkom. Ook wethouder Ferwerda (Openbare Ruimte), vertegenwoordigers van het Ministerie van Defensie en Veteranen Platform woonden de bijeenkomst bij. Een kwintet van het Fanfare Bereden Wapens en Eveline Zoomers zorgden voor de muzikale omlijsting.

In heel Nederland worden zo’n 50 viaducten vernoemd naar omgekomen militairen. Dit bijzondere initiatief van het Veteranen Platform en Ministerie van Defensie heeft als doel de bijdrage van deze personen aan onze vrijheid te eren, te herdenken en zichtbaar te maken. De naamgeving is tot stand gekomen door de samenwerking tussen het Veteranen Platform, Ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat en de gemeente Westland.