WESTLAND - Mensen die wonen of werken in de regio Haaglanden met milde klachten (hoesten, verkoudheid en/of koorts) kunnen zich nu ook in een mobiele testunit in Naaldwijk laten testen op het coronavirus. Deze mobiele testunit staat, van maandag tot en met vrijdag in de ochtend, op de parkeerplaats aan de Laan van de Glazen Stad 1.

Testen kan alleen bij klachten en op afspraak via het landelijke telefoonnummer 0800-1202.De test kost inwoners geen geld en zij hoeven niet eerst langs de huisarts.De mobiele testunit is per fiets, lopend of per auto bereikbaar.

Testuitslag
Ter plekke geven medewerkers van de GGD aanwijzingen. Met een wattenstaafje neemt de medewerker van de GGD eerst uit de keel en daarna uit de neus wat materiaal af. De uitslag is 24 tot 48 uur na afname van de test te verwachten. Mochten er heel veel aanvragen tegelijk zijn, dan kan het iets langer duren.

Vragen en meer informatie
Voor vragen is het landelijke informatienummer 0800-1351 elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van GGD Haaglanden.