'S-GRAVEZANDE/WATERINGEN - Twee Westlanders hebben van burgemeester Arends een last onder dwangsom opgelegd gekregen omdat zij in het bezit waren van illegaal vuurwerk. Doel van deze bestuurlijke maatregel is het voorkomen van herhaling van deze overtreding, die onacceptabele risico’s creëert voor mens en milieu.


Een man uit ’s-Gravenzande werd staande gehouden door de politie toen hij het illegale vuurwerk afstak. Bij de controle in zijn woning die daarop volgde werd op zijn slaapkamer en op zolder meer illegaal vuurwerk aangetroffen. Als wordt geconstateerd dat hij opnieuw illegaal vuurwerk in bezit heeft, moet hij € 1.000 betalen. Als het vuurwerk wordt afgestoken, volgt een dwangsom van € 600.

De tweede man, die in Wateringen woont, werd op heterdaad betrapt toen hij professioneel vuurwerk uit de categorie F4 verkocht. Dat vuurwerk is in Nederland verboden. In zijn woning trof de politie een groot aantal dozen met vergelijkbaar vuurwerk aan. De man kan een dwangsom van € 10.000 tegemoet zien als hij opnieuw de fout in gaat.