MAASDIJK - Burgemeester Bouke Arends heeft op woensdag 15 juli 2020 vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan de brandweervrijwilligers van de kazerne Maasdijk. De vrijwilligers ontvingen de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun jarenlange inzet van meer dan 20 jaar bij de vrijwillige brandweer.


De heer J.S. (John) Noordam leverde 30 jaar een bijdrage aan de openbare veiligheid. Hij is in 1989 gestart bij de Vrijwillige Brandweer, hij bekleedt de functie van Bevelvoerder in de rang van Brandmeester.

De heer M.C. (Mark) Vellekoop kreeg zijn lintje voor zijn verdiensten als brandweervrijwilliger voor de brandweer in Maasdijk en vanaf 2004 Veiligheidsregio Haaglanden. De heer Vellekoop werkte 32 jaar als brandweervrijwilliger en is Bevelvoerder in de rang van Brandmeester. Daarnaast is hij instructeur.

De heer B.W. (Robert) van Holsteijn is in de functie van brandweervrijwilliger Manschap B in de rang van Hoofdbrandwacht gedecoreerd voor zijn verdiensten gedurende 36 jaar. De heer Van Holsteijn bekleedt de functie van Manschap B in de rang van Hoofdbrandwacht en daarnaast is hij ook chauffeur/pompbediener voor de kazerne Maasdijk.

De heer J.G. (Hans) Zeeman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau op basis van zijn vrijwillige verdiensten gedurende 33 jaar, tot 2004 voor de regionale brandweer en daarna voor de Veiligheidsregio Haaglanden. De heer Zeeman bekleedt de functie van Manschap B in de rang van Hoofdbrandwacht.