POELDIJK - De heer Peter van Leeuwen uit Poeldijk heeft op zaterdag 22 augustus een Koninklijke onderscheiding ontvangen van locoburgemeester Piet Vreugdenhil. Van Leeuwen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Jan van der Valk Sporthal in Poeldijk.

De heer Van Leeuwen was in 1976 één van de oprichters van tafeltennisvereniging Verburch. Tot 2001 zat hij in het bestuur van de vereniging, waarvan tussen 1986 en 2001 als voorzitter. Daarnaast is hij vanaf de oprichting betrokken bij de Jan van der Valk Sporthal op Sportpark Verburch. Hij zat in het hoofdbestuur, was wekelijks een avondbeheerder en sinds 2012 is hij voorzitter van de beheercommissie.

Daarnaast was Van Leeuwen van 2009 tot 2016 medeorganisator van het Poeluks dictee tijdens Rondje Poeldijk. Sinds 1992 is hij betrokken bij de jaarlijkse kerkenveiling in Poeldijk, als voorzitter van de Stichting Kerkenveiling RKH Bartholomeusparochie en als veilingmeester.