'S-GRAVENZANDE - De heer P.J. (Peter) Wielaart uit ’s-Gravenzande heeft op woensdag 16 juni een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Arends. De heer Wielaart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding ter gelegenheid van de opening van zwembad De Boetzelaer en tevens zijn afscheid als directeur.


Vanaf 1985 heeft de heer Wielaart, als directeur van zwembad De Boetzelaer, diverse activiteiten ontplooit ten behoeve van het regionale zwembadwezen. Hij adviseerde over de asbestverwijdering bij Zwembad De Wervel in Rijswijk en heeft daarvoor een programma van eisen opgesteld. Daarnaast nam hij deel aan de regionale overleggen van de Samenwerkende Zwembaden Zuid-Holland en het overleg Zwembaden Overleg Nederland. Sinds 1995 is hij adviseur bij de Stichting SZS, waarbij hij tien jaar geleden ook voorzitter werd. Het doel van de stichting is het bemiddelen bij reclame-uitingen en het realiseren van sponsorprojecten voor zwembaden en sportaccommodaties. Na de brand in februari 2019 heeft de heer Wielaart zich buitengewoon ingespannen om tot de bouw van een nieuw zwembad te komen. Hij stelde de nieuwe bouwcommissie samen en onderhield de contacten met de gemeente voor de vergunningen en te volgen procedures. Hij heeft alle zwemleskinderen, bijna 1500, ondergebracht bij de zwembaden in de omgeving.

De heer Wielaart was van 1975 tot 1985 vrijwilliger bij de Tennisvereniging Masemunster en maakte deel uit van de technische commissie. Daarnaast was hij ruim 25 jaar vrijwilliger bij Sporthal De Wielepet, onder meer als adviseur en secretaris. In 2018 en 2019 was de heer Wielaart voorzitter van de Handbalvereniging Westlandia.