'S-GRAVENZANDE - Mevrouw J.D. (Jos) van der Meer-Reinders uit ‘s-Gravenzande en de heer A. Haijtink uit Zutphen hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen van ambassadeur J.Th. Versteeg (links) voor hun inzet voor de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente in Benidorm (NIGB), Spanje.


Mevrouw Van der Meer-Reinders is vanaf 1996 vrijwilliger bij de NIGB. Ze is lid van de bazaar- en kerstmarktcommissie ten behoeve van verschillende goede doelen. Ze fabriceert zelf artikelen voor de verkoop en stimuleert anderen om mee te helpen. Tevens is ze initiatiefnemer en coördinator van de kledingwerkgroep (2009-heden) ten behoeve van een kinderhuis in Oeganda.

Bovendien is ze als lid van de commissie van beheer van de kerkelijke gebouwen verantwoordelijk voor de huishoudelijke zaken (2009-heden). Daarnaast is ze sinds 2001 vrijwilliger bij de Stichting Hoop voor Albanië. Ze is als lid van de Micha Werkgroep betrokken bij het sorteren van kleding en huishoudlinnen ten behoeve van gezinspakketten voor Albanië.