NAALDWIJK - Burgemeester Arends heeft op maandag 14 november de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan R.K. Voetbalvereniging Westlandia uit Naaldwijk ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum.


Op 14 november 1922 was de oprichtingsvergadering van R.K.V.V. Westlandia. Onder leiding van 5 bestuursleden waren er bij de oprichting 42 leden. De openingswedstrijd werd gespeeld op 14 januari 1923.

Gedurende de afgelopen jaren waren er verhuizingen, verbouwingen, uitbreidingen, groei en vooral hoogtepunten. R.K.V.V. Westlandia onderscheidt zich in de regio door haar jeugdopleiding, een stijgend ledenaantal en uitbreiding van de activiteiten (vrouwenvoetbal, zaalvoetbal en walking football). Regionaal is R.K.V.V. Westlandia de enige vereniging die in de derde divisie heeft gespeeld.

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum is de Koninklijke Erepenning aangevraagd door de vereniging.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.