NAALDWIJK/MONSTER - We zijn in Westland weer massaal aan het opruimen en verbouwen. Dat is te merken op de milieustraten in Naaldwijk en Monster. Het is zó druk dat de wachttijden erg lang zijn. De rij met auto’s veroorzaakt bovendien regelmatig overlast voor het andere verkeer.


Heb je weinig afval en kun je dit nog even bewaren? Stel je bezoek aan de milieustraat dan bij voorkeur uit. Kan het niet wachten, hou je dan aan de volgende tips:

- Kom als het kan op een doordeweekse dag naar de milieustraat. De ochtenden zijn vaak rustiger dan de middagen. Zaterdag is de drukste dag van de week met een gemiddelde wachtijd van anderhalf uur!
- Kom alleen met grof huishoudelijk afval naar de milieustraat. Heb je alleen een stapeltje oud papier; een zak pbd (plastic, blik en drinkpakken); een biozakje gft (groente- fruit en tuinafval), glazen flessen en potjes of een vuilniszakje met restafval? Gebruik je eigen rest-/ gft- / oud papier- / pbd-bak in je tuin of gooi het weg in de juiste verzamelcontainer in de wijk.
- Spaar het grof huishoudelijk afval zoveel mogelijk op, zodat je minder vaak naar de milieustraat hoeft te komen.
- Sorteer de verschillende soorten afval al thuis bij het inladen. Zo heb je minder tijd nodig op de milieustraat en maak je sneller ruimte voor de volgende bezoeker.
- Plan je bezoek ruim voor sluitingstijd van de milieustraat. De wachttijd is soms langer dan een uur, zeker op zaterdag. Na sluitingstijd kunnen er helaas geen nieuwe auto’s meer naar binnen.
- Volg de instructies van het personeel van de milieustraat en de verkeersregelaars op. Zij zorgen er voor dat er zoveel mogelijk bezoekers geholpen kunnen worden op een dag. Ook waarschuwen zij ruim van tevoren als de rij zo lang is dat je niet meer terecht kunt en houden zij de weg vrij voor het overige verkeer.

Kijk voor o.a. de openingstijden op gemeentewestland.nl/afval/milieustraten