WESTLAND - Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorpanden van minimaal 100m2 in Nederland een energielabel C of beter hebben om kantoorfuncties uit te mogen blijven voeren. Vastgoedeigenaren of huurders van kantoorpanden in Westland kunnen tot en met 30 november een gratis scan aanvragen om het energielabel van hun pand te laten bepalen.

Gratis

Kantoorpanden in Westland van minimaal 100m2 komen in aanmerking voor een gratis energiescan. Er zijn in totaal 50 scans beschikbaar. Het aanmelden hiervoor verloopt online via energiekeregio.nl/westland/ en kan tot en met woensdag 30 november. Na het indienen van de aanvraag wordt er contact opgenomen om de scan in te plannen.

Verduurzamen

Behalve een energielabel, krijgt men na een energiescan ook tips over welke energiebesparende maatregelen men kan uitvoeren in het kantoorpand. Om energielabel C wel te behalen als dit nog niet het geval is, of om een nog beter label te kunnen krijgen.

Maurice Dame (Directeur coöperatieve Rabobank a.i.): “Behalve lagere energielasten, werk je door maatregelen te nemen toe naar een toekomstbestendig gebouw met lagere maandlasten, dat voldoet aan de wet- en regelgeving en ook nog eens goed is voor het klimaat.” “Verduurzamen is nodig en dat kunnen we alleen samen, vult wethouder Pieter Varekamp aan. “We zijn er trots op dat we dat samen met onze partners kunnen doen.”

Over deze samenwerking

In samenwerking met Rabobank, Energieke Regio, VNO-NCW Westland-Delfland en gemeente Westland worden de 50 scans beschikbaar gesteld. De kosten van de scans worden voor de helft betaald door gemeente Westland en voor de andere helft door het coöperatief dividend van de ledenraad van Rabobank Westland.

Duurzaamheidsmarkt

Bedrijven die nu al aan de slag willen met verduurzamen kunnen op zaterdag 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, de duurzaamheidsmarkt bij Biersteker (Honselersdijk) bezoeken. VNO-NCW Westland-Delfland en gemeente Westland organiseren dit duurzaamheidsevent waarbij men meer te weten komt over het realiseren en financieren van energiebesparende maatregelen. Meer informatie over het event is te vinden op de website van VNO-NCW Westland-Delfland.

Op de groepsfoto van links naar rechts: Maurice Dame (Rabobank), Bart Sosef (VNO NCW), Pieter van der Schee (ledenraadslid Rabobank), Pieter Varekamp (wethouder gemeente Westland) en Shirley Schelkers (MKB Westland).