NAALDWIJK - Aanstaande vrijdag kunnen inwoners van Westland een gratis boompje ophalen om de tuin te vergroenen. Op vrijdag 15 april tussen 10:00 – 15:00 uur worden de gratis boompjes uitgedeeld op de parkeerplaats van het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen stad te Naaldwijk. Wees er snel bij want op=op, er zijn ruim 500 boompjes beschikbaar. Er is keuze uit een Veldesdoorn, Sporkehout of Gele Kornoelje. Per woonadres mogen er maximaal twee boompjes van ongeveer één meter groot mee worden genomen.


Groene tuin

In samenwerking met het Nationaal Park Hollandse Duinen geeft Westland met steun van Plan Boom de gratis boompjes weg aan inwoners van Westland. De actie geeft Westlanders de kans om van hun tuin een Groene Tuin in Hollandse Duinen te maken; een tuin die zo natuurlijk mogelijk is ingericht. Met weinig tegels en veel streekeigen planten. De actie sluit mooi aan bij het NK Tegelwippen, de landelijke actie waaraan gemeente Westland meedoet. Inwoners worden gestimuleerd om tuintegels te ruilen voor planten. De tegels kunnen worden opgehaald door de Tegeltaxi.

“Meer groen zorgt voor een prettige leefomgeving. Het vermindert stress, nodigt uit tot bewegen, bevordert een gezonde ontwikkeling van kinderen en stimuleert sociale contacten. Ook zorgt meer groen ervoor dat dieren zich thuis voelen in de tuin waardoor de biodiversiteit wordt vergroot.”, aldus Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen. Bomen nemen CO2 op, zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden.” Plan Boom: “In Nederland zijn heel veel mensen bezig met het planten van bomen. Plan Boom steunt die initiatieven en dus ook die in Nationaal Park Hollandse Duinen. Wethouder Leen Snijders komt helpen met het verstrekken van de bomen.