MONSTER - Guusje, Rick, Luuk, Kiyé, Fleur en Jeffrey. Zes enthousiaste Westlandse jongeren die vrijwillig wat leuks voor andere jongeren in het Westland willen organiseren. En dat is gelukt! Vrijdag 23 februari kunnen jongeren van 13 tot en met 16 jaar naar GoGlow in Sporthal de Wielepet in Monster. Een alcoholvrij feest met populaire Westlands artiesten. Stichting Fun & Fit is verantwoordelijk voor de projectleiding. Monique en Linda, jongerencoaches van Move On ondersteunen daarbij: “Wij zijn supertrots op wat deze groep met elkaar bereikt. Ze gaan er echt voor. Ze doen het allemaal om ervaring op te doen en willen iets betekenen voor de maatschappij. Als vrijwilliger leren ze veel wat ze later weer kunnen gebruiken in hun werk. Het is echt een feest voor jongeren door jongeren.”

Feesten met leuke muziek en zonder alcohol

Guusje, Kiyé en Luuk vertellen hoe leuk het is om GoGlow te organiseren. Guusje: “Er zijn weinig feesten voor jongeren van deze leeftijd. De meeste feesten zijn voor jongeren vanaf 18 jaar. Wij willen daarom een feest geven waar ook jongeren onder de 18 jaar elkaar ontmoeten en vrienden maken. Een super feest, met leuke muziek en zonder alcohol. Het lijkt wel of jongeren steeds eerder starten met het drinken van alcohol. Het wordt steeds ‘gewoner’. Gek eigenlijk, want feesten is ook leuk zonder alcohol.” Kiyé vult aan: “Op jongere leeftijd wilde ik graag feesten, maar alle feesten waren 18+. Daardoor had ik het idee dat je alleen leuke dingen kon doen als je ouder was. Met GoGlow willen we laten zien dat je ook op jonge leeftijd een leuk feest kan meemaken.”

Samen GoGlow organiseren

Gemeente Westland is blij met dit idee van GoGlow en steunt de gedachte om het leuk te hebben zonder alcohol. Dat past bij een gezond leven en het goede voorbeeld geven aan jongeren. Genoeg reden voor de gemeente om een subsidie te geven voor dit feest. De organisatoren zijn hier blij mee. Luuk vertelt: “We kunnen dit feest organiseren door subsidies en sponsorgelden. We benaderen zelf organisaties en bedrijven hiervoor. De opbrengst van het feest gebruiken we dan ook weer om een volgende GoGlow te organiseren. Ook gaat een deel naar een goed doel: Team Westland.”

Jongeren vragen om meer

Guusje: De eerste keer dat we GoGlow organiseerden in 2022 was een groot succes met 1400 jongeren! We kregen vaak de vraag wanneer we het weer zouden gaan organiseren. Dus er is duidelijk behoefte aan zo’n feest. En het was zo mooi om te zien dat niemand de alcohol miste.”

Het feest GoGlow is voor jongeren van 13 t/m 16 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via: eventix.shop/2w2qwjww.