WESTLAND - De scholen zijn weer begonnen. Na een periode van veel thuisonderwijs wordt er weer volop op school les gegeven. Maar hoe ga je naar school? Tijdens de Schoolbrengweek, die maandag 14 september start, roepen we leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders op om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Dat is niet alleen veiliger dan met de auto, het heeft ook nog een hoop andere voordelen.

Gezond, veilig, duurzaam en vooral leuk

De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Het lopen en fietsen geeft nog veel meer voordelen. Het is gezond voor de kinderen en de ouders en het is duurzaam. Bovendien zien en beleven kinderen meer als ze lopend of fietsend naar school gaan.

SCHOOL op SEEF

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dat programma werken alle gemeenten in de regio Rotterdam-Den Haag, en een groot aantal scholen met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school, en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolom geving. Wij ondersteunen het programma en roepen iedereen op om mee te doen met de Schoolbrengweek.