HONSELERSDIJK - Gemeente Westland heeft drie kunstwerken geschonken aan het Westlands Museum. Woensdag werd hiervoor de schenkingsovereenkomst getekend door wethouder Piet Vreugdenhil en Ton Immerzeel (conservator Westlands Museum).


In het afgelopen jaar is er veel gesproken over de toekomst van de kunstcollectie van de gemeente Westland. De gemeente beschikt over een grote collectie kunstwerken. Eind vorig jaar werd besloten om een deel hiervan af te stoten. Zo houdt de gemeente een kleinere kerncollectie over.

Vreugdenhil heeft, na het tekenen van de overeenkomst, drie kunstwerken overhandigd aan Immerzeel. “Het is fijn om te zien dat op deze manier de kunstcollectie de aandacht krijgt die het verdient”, aldus Vreugdenhil.

Immerzeel, die over drie weken met pensioen gaat als conservator van het Westlands Museum, heeft de kunstwerken in ontvangst genomen: “De kunstwerken zijn waardevol voor het Westlands Museum. We gaan ervoor zorgen dat de kunstwerken worden opgenomen in onze kunstcollectie en weer zichtbaar worden voor publiek.”