'S-GRAVENZANDE - Op donderdagmiddag 14 mei ging burgemeester Bouke Arends als eerste ‘coronaproof’ op bezoek in het ontmoetingskasje bij woonzorgcentrum De Kreek. Bij deze locatie van Pieter van Foreest kunnen dierbaren zonder besmettingsgevaar toch dicht bij elkaar komen.


Hoewel ze door de glazen scheidingswand geen knuffel kunnen geven, zien ze elkaar toch in levende lijve en kunnen ze elkaar goed horen. En daar hebben de bewoners lang naar uitgekeken!

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is er al weken een bezoekverbod. Mensen konden hun partner niet meer bezoeken en kinderen en hun ouders misten elkaar. WestlandOntmoet signaleerde de schrijnende situaties, besloot daar iets aan te doen en kwam met het idee van de ontmoetingskasjes.

Nog meer ontmoetingskasjes
De komende weken worden ook op het eigen terrein van de Sonnevanck in ‘s-Gravenzande, Hooge Tuinen in Naaldwijk, de Terwebloem in Poeldijk en de Triangel in de Lier ontmoetingskasjes gebouwd. Mogelijk komen daar nog twee kasjes bij. Ook als de regels rond bezoek aan verzorgingshuizen versoepeld worden, blijven de kasjes daar staan als aandenken aan deze bizarre tijd. Ze zijn dan bijvoorbeeld te gebruiken als moestuin.

Blije bewoners
Wethouder Piet Vreugdenhil omarmt dit mooie initiatief: “De maatregelen tegen het virus zijn nodig, maar zorgen ook voor veel verdriet. Het is heel waardevol dat mensen elkaar op deze manier toch kunnen ontmoeten. Dat maakt zowel de bewoners als hun familieleden erg blij. ”

Alle betrokkenen bij Pieter van Foreest zijn WestlandOntmoet zeer dankbaar voor het initiatief en de inzet waardoor bezoek aan de bewoners van een aantal locaties mogelijk is gemaakt.

Het initiatief van WestlandOntmoet is mogelijk gemaakt door de betrokkenheid van de gemeente Westland, Fonds 1818 en Rabobank Westland. WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn.

Ga voor meer informatie naar de website van WestlandOntmoet