HONSELERSDIJK - Er komen maximaal 340 bedden voor arbeidsmigranten in het huidige Horti Business Center in Honselersdijk. Het college heeft op 11 mei besloten een vergunning te verlenen om het gebouw te verbouwen tot Horti Hotel Westland. Dit wordt voor maximaal 20 jaar een plek waar arbeidsmigranten tijdelijk kunnen leven en slapen. Het college ziet het verlenen van deze vergunning als een goede en aanzienlijke stap richting het realiseren van voldoende huisvesting voor arbeidsmigranten in Westland.


Plan
Het plan voor het Horti Hotel Westland is gemaakt door Bonobo Invest BV, dat zag dat het gebouw toe is aan een ander doel. De kantoren in dit gebouw, gelegen aan Jupiter tussen Honselersdijk en Naaldwijk, staan namelijk op dit moment voor een groot deel leeg. Om het gebouw in gebruik te kunnen nemen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals:
 • samenwerking met een uitzendbureau dat minstens 30% van de omzet in de gemeente Westland haalt;
 • aanleg van twee voetgangersbruggen om te zorgen dat bewoners direct van de woning naar de Middelbroekweg kunnen lopen of fietsen;
 • een beheerplan waarin wordt gegarandeerd dat er 24 uur per dag en 7 dagen per week beheerders aanwezig zijn in het gebouw.

  Tweepersoonskamers
  De structuur van het gebouw zorgt ervoor dat de bewoners van het Horti hotel vooral zullen gaan wonen in tweepersoonskamers. Dit past ook bij de situatie dat een belangrijk deel van de in Westland werkende arbeidsmigranten als stel naar Westland komt. Naast de kamers voor stellen zullen er ook kamers komen voor individuele arbeidsmigranten. In het gebouw en de directe omgeving zullen recreatievoorzieningen worden gerealiseerd, zoals een ruimte voor fitness, biljart en het kijken van films.

  Tijdelijk
  De vergunning is geldig voor 20 jaar. Hiermee is er ruimte om op lange termijn aan te sluiten bij de herontwikkeling van het Floragebied.