NAALDWIJK - Greenport West Holland en gemeente Westland organiseren een event op 22 april 2020 over de toekomst van de circulaire tuinbouw. Telers, zaadveredelaars handelaren, financiers, beleidsmakers, transporteurs zijn van harte uitgenodigd.


Circulaire economie

De circulaire economie wordt steeds belangrijker voor de glastuinbouwsector en zal iedereen in de tuinbouwketen gaan raken. Kwalitatief hoogwaardige- , betaalbare-, veilige- en gezonde tuinbouwproducten worden de standaard terwijl afval niet meer bestaat. Er zijn veel uitdagingen te overwinnen. Circulair ondernemen vraagt om innovatie en anders denken. Juist de tuinbouwsector is in staat het verschil te maken en oplossingen te bieden. De tuinbouwsector staat bekend om de hoge toegevoegde waarde.

De bijeenkomst is het slotevent van het project Bioboost 2020 waarbij de geleerde lessen van het project ook aan bod komen. Vanuit de opgedane ervaringen in het BioBoost-project en de diverse pilots zullen de mogelijke nieuwe oplossingsrichtingen worden aangedragen.

Voor wie?
De circulaire economie zal iedereen in de tuinbouw keten gaan raken. Kwekers, zaadveredelaars, handelaren, financiers, beleidsmakers, transporteurs. Zij zijn allen uitgenodigd voor het slotevent van BioBoost.

Datum, tijdstip
Datum: woensdag 22 april 2020
Tijd: 12.00 – 17.30 uur

Locatie
World Horti Center
Europa 1
Naaldwijk (Westland)

Programma
Diverse sprekers vertellen op welke wijze (technisch, organisatorisch/sociaal en financieel) zij hebben bijgedragen aan de stap om te komen tot een meer circulaire economie. Tijdens het slotevent is er ook een markt waar producten worden getoond die het resultaat zijn van de vele pilots van het project. U kunt met de initiatiefnemers van gedachten wisselen over wat het betekent om een nieuw product te ontwikkelen. Daarnaast is het slotevent van BioBoost een uitstekend moment om te netwerken. Lees hier het volledige programma.

Aanmelden

Deelname aan het Slotevent Bioboost is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich hier online aanmelden voor de bijeenkomst.