WESTLAND - Ondanks het feit dat er deze jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod geldt, neemt gemeente Westland de nodige maatregelen om schade en vernieling aan straatmeubilair rond de jaarwisseling te voorkomen.


Op 16 december wordt gestart met het afsluiten van de prullenbakken in het openbaar gebied en de houders voor hondenpoepzakjes, eerst in het buitengebied en dan gaandeweg richting de dorpscentra. Om te zorgen dat winkelend publiek in de centrumgebieden het afval kwijt kan, worden deze prullenbakken iedere ochtend geopend en in de namiddag weer afgesloten.

Naast de gesloten vuilnisbakken hangt tijdelijk een zak om het afval in te gooien. Hiermee voorkomen we zwerfafval onder of naast de gesloten bak en onnodige extra kosten voor het opruimen hiervan.

Gratis hondenpoepzakjes
In de periode dat de houders van hondenpoepzakjes zijn afgesloten, kunt u de zakjes gratis ophalen bij de milieustraten en bij de Biesieklette (fietsenstalling) aan de Verdilaan in Naaldwijk. Hiermee blijven we het opruimen van hondenpoep stimuleren.

Verzamelcontainers
Verzamelcontainers voor glas, textiel, kunststof en papier bij de winkelcentra en in de wijken worden op oudejaarsdag, donderdag 31 december, afgesloten of verwijderd. Wij verzoeken u om afval dat is bestemd voor deze containers tijdelijk thuis te bewaren.

De openbare voorzieningen voor het weggooien van afval worden na de jaarwisseling zo snel mogelijk weer opengesteld.