NAALDWIJK - Na een lange zomervakantie en een lange tijd van online lessen is het opeens zover... de scholen zijn weer begonnen! De drukte in het verkeer neemt toe en dat is voor iedereen weer even wennen. Niet alleen voor de kinderen in het verkeer op hun (nieuwe) schoolroute, maar ook voor automobilisten. Houd daarom rekening met elkaar in het verkeer en wees extra alert op de wegen bij en rond de scholen.


In september, de ‘maand van de veilige schoolomgeving’, vraagt gemeente Westland, onder andere met de bekende spandoeken, weggebruikers om extra alert te zijn op scholieren in het verkeer. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kinderen en jongeren zelf goed opletten, de verkeersregels kennen en zich niet laten afleiden door bijvoorbeeld hun mobiele telefoon. Scholen hebben in september veel aandacht voor verkeersveiligheid, door bijvoorbeeld een ‘schoolbrengweek’ te organiseren of extra verkeerslessen te geven. Zo geeft het Lentiz Dalton Mavo & Het Groene lyceum, haar eerstejaars leerlingen op 22 september een heuse Virtual Reality verkeersles om de gevaren van afleiding in het verkeer in beeld te brengen.

”Scholieren zijn kwetsbaar in het verkeer. Zeker als ze de route naar hun nieuwe school nog niet kennen of bijvoorbeeld in een groep fietsen”, aldus wethouder Pieter Varekamp (Verkeer). “Daarom is het belangrijk dat de kinderen al vroeg kennis en vaardigheden op doen om veilig deel te kunnen deelnemen aan het drukke Westlandse verkeer. En als automobilisten moeten we allemaal even extra goed opletten nu de scholen weer beginnen.”