WESTLAND - Deze week, van 31 oktober tot en met 6 november, is het de Nationale Klimaatweek. In samenwerking met Plan Boom gaven wij afgelopen zaterdag zo’n 2.400 planten weg aan inwoners van Westland. Het verhogen van het aantal planten en bomen draagt bij aan de verbetering van de leefomgeving. Dit zorgt onder andere voor een koelere omgeving en voorkomt dus hittestress. Er zijn ook verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat groen bijdraagt aan de mentale gezondheid. Kortom: meer groen is goed voor mens én klimaat, en daar vragen we deze Nationale Klimaatweek graag aandacht voor!

Planten drive voor fietsers, wandelaars en auto.

Via de website van Westland Woont Duurzaam kon een tijdslot gereserveerd worden. Hierdoor kon je zonder wachten de planten ophalen op het gekozen tijdstip. Er was een route voor auto’s, fietsen en wandelaars. Bij de uitdeelpunten stonden vrijwilligers van Gemeente Westland, Plan Boom, Groei & Bloei, Natuurlijk Westland en Steenbreek klaar met informatie over de planten. De enkele tientallen bomen die na de actie zijn overgebleven, krijgen een plek in het Prinsenbos. In april werden er ook planten uitgedeeld, toen waren er zo’n 800 stuks beschikbaar gesteld door Plan Boom.

NK Tegelwippen

Het afgelopen jaar hebben we samen met inwoners tegels gewipt. Via Operatie SteenBreek deden we als gemeente mee met het NK Tegelwippen. Elke maand kon een andere dorpskern kosteloos tegels laten ophalen en omruilen voor gratis tuinplanten. Ook volgend jaar gaat de Tegeltaxi weer rijden. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit via onze website en via Westland Woont Duurzaam gecommuniceerd.