MEDEMBLIK - Het Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, biedt onderdak aan één van de grootste collecties nog werkende stoommachines in Nederland. Wil je weten wat de kracht van water en vuur is? Bezoek dan het museum op één van de stoomdagen tijdens het Pinksterweekend en combineer je museumbezoek met een prachtige vaartocht door het waterrijke gebied rondom Medemblik.


Stoomdagen

Van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei wordt het vuur in de ketel opgestookt en kun je de imposante machines in werking zien. Machinisten en rondleiders leggen je graag uit hoe de stoommachines werken en wat de toepassing van stoomkracht in ons land betekend heeft.

Dagje uit voor het hele gezin

Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht kun je spelenderwijs het museum verkennen. Help je stoker en de smid een handje, dan krijg je als beloning een echt ‘stookdiploma’ en een ‘smeeddiploma’.

Rondvaarten zondag 19 en maandag 20 mei.


Schipper Rob Smak van de Koggevaarder neemt je in een klein uur mee langs de mooiste plekken in en rondom Medemblik. Varen door Medemblik maakt je museumbezoek extra leuk en is een onvergetelijke belevenis! Rondvaarten vertrekken zondag en maandag vanaf het museum om 13.00 en 14.00 uur. Tarieven: combinatieticket museumbezoek én rondvaart: kinderen 5-12 jaar € 12,50, jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen € 15. Museumkaarthouders betalen € 8 p.p. Vaar je mee? Reserveer dan een ticket via 0227 544732.


Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik.
T 0227 544732 | www.stoommachinemuseum.nl

Openingstijden Pinksterweekend: 10 tot 17 uur.


Toegangsprijzen:

Kinderen (5 - 12 jaar) € 6,00
Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar € 9,00
Museumkaarthouders gratis