Kom je ook gezellig bouwen met duizenden bouwstenen van LEGO? Of zet je liever de treinen in beweging op het gigantische diorama? Ga met Harry Potter of andere grote figuren op de foto of verwonder je over alle Star Wars ruimteschepen met licht- en geluidseffecten. Het Museum van de 20e Eeuw is de hele Mei-vakantie geopend behalve Koningsdag.


Ook voor volwassenen is er veel te zien op de unieke tentoonstelling 90 jaar LEGO die in drie zalen van het museum te zien is en al meer dan 130.000 bezoekers trok. Ontdek het eerste houten speelgoed van LEGO, de eerste plastic steentjes en bouwwerken uit alle decennia.

LGB trein rijdt door speelgoedzaal

Een unieke collectie LGB treinen is nu te zien in de vernieuwde speelgoedzaal van het Museum van de 20e Eeuw. Bezoekers kunnen een trein die langs de muren van de zaal rijdt zelf activeren. Uiteraard is vrijwel al het speelgoed uit de vorige eeuw te zien, van poppen tot modelauto’s, van blikken speelgoed tot houten miniatuurwinkeltjes, van bordspellen tot puzzels, van knikkers en tollen tot elektronisch speelgoed.

Op muizenjacht in museum

De Muizen-speurtocht in het museum is een groot succes. Duizenden kinderen gingen al op jacht naar de muizen die het museum onveilig maken… Overal duiken de muisjes op, tussen Zand, Zeep, Soda, in het lavet, in de winkelinterieurs. Als je de speurtocht hebt gemaakt ligt er een lekker eetbaar en zoet muisje voor je klaar!

VIP-kaart nu ook geldig

Al 30 jaar kon je met de Museumkaart gratis het Museum van de 20e Eeuw bezoeken maar vanaf nu kun je ook met de VIP-kaart van de Vriendenloterij gratis naar binnen! Zo is het populaire museum voor nog meer mensen toegankelijk en kun je ook nog eens vaker binnenwandelen. Zeker als je kinderen graag in de LEGO-bouwhoek actief zijn, is dat een uitkomst. Overigens is ook de VIP-kaart persoonsgebonden en dus voor één persoon geldig.

Info op www.museumhoorn.nl