WATERINGEN - Agenten hebben op zaterdagochtend 18 juli rond 03.30 uur op de Dorpskade een 22- jarige man uit Wateringen aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een poging woninginbraak.


Rond 03.20 uur kregen agenten een melding dat er bij een woning aan de Woudveen in Wateringen gepoogd was in te breken. De bewoner was wakker geworden van breekgeluiden bij één van zijn ramen van zijn woning. Bij het raam zag de melder de inbreker en zag dat deze wegrende in de richting van het Dalveen. De bewoner zag verder dat er schade aan het betreffende raam zat. Nadat het signalement werd doorgegeven kon even later op de Dorpskade de inbreker worden aangehouden.

Bij de fouillering van deze 22- jarige man werden er inbrekerswerktuigen aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar een politiebureau waar hij later zal worden gehoord. De recherche zal samen met de forensische opsporing onderzoek doen.

Hoe kan ik de kans op een woninginbraak verkleinen?
  1. Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.
  2. Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.
  3. Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.
  4. Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin
  5. Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
  6. Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
  7. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
  8. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
  9. Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
  10. Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).