WATERINGEN - Woensdag 14 oktober even voor 03.00 uur is een ramkraak gepleegd bij een juwelier in de Herenstraat.


De recherche is op zoek naar mensen die informatie hebben over deze ramkraak. Om 02:55 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een alarm bij een juwelierszaak in de Herenstraat. Er werd glasgerinkel gehoord door een melder.

Opel Insignia
Agenten troffen een fors beschadigde rolluik aan bij de juwelierszaak. Tegen het rolluik aangedrukt trof men ook een metalen rol container aan die toe behoort aan het café vlakbij de juwelier. Tevens troffen ze een zwarte Opel Insignia aan, die vermoedelijk bij de ramkraak gebruikt is. Er werd direct een onderzoek ingesteld en er werd in de omgeving gezocht naar de daders die met een onbekende buit zijn weggevlucht via de Herenstraat richting het Tolland. Mogelijk zijn de daders er op een scooter vandoor gegaan. Zij werden helaas niet meer aangetroffen. De zwarte Opel is afgevoerd voor verder onderzoek.

Na onderzoek bleek dat de daders in het pand waren geweest en diverse sieraden buit hebben gemaakt. De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die informatie hebben over de ramkraak.

Getuigen gezocht
Heeft u in de nacht van dinsdag op woensdag voorafgaand, tijdens of na de ramkraak iets verdachts gezien, dat te maken kan hebben met deze ramkraak?Heeft u in de omgeving van de Herenstraat of het Tolland een verdachte scooter zien rijden na 03:00 uur?

Heeft u andere informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek?
Laat u dit dan zo snel mogelijk weten aan de recherche Westland via 0900-8844. Heeft u informatie, maar blijft u liever anoniem? Dan wordt u verzocht te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.