HONSELERSDIJK - Op maandag 14 november vond een integrale verkeerscontrole plaats op het terrein van Royal Flora Holland in Honselersdijk. In totaal werden 22 vrachtwagens en 55 lichte voertuigen gecontroleerd in het kader van de verkeersveiligheid. Vijf personen werden aangehouden en tientallen weggebruikers kregen een proces verbaal.


De verkeerscontrole op het veilingterrein was een samenwerking tussen de douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Royal Flora Holland en de politie. Door Team Verkeer van de politie werden 22 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werden ruim tien boetes uitgeschreven, onder meer voor het voeren van te veel verlichtingen en het ontbreken van voldoende ladingzekering. Daarnaast kregen verschillende chauffeurs een waarschuwing.

55 lichte voertuigen gecontroleerd; 5 aanhoudingen

Naast vrachtwagens werden bij de integrale verkeerscontrole 55 personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen gecontroleerd. Hierbij werden ook meerdere processen verbaal voor verschillende feiten opgemaakt. Vijf personen werden aangehouden. Vier van hen voor rijden onder invloed en een persoon voor het tonen van een vals rijbewijs.

Weerbare Sierteeltsector

Het is voor criminelen aantrekkelijk om misbruik te maken van de logistieke systemen die samenhangen met de internationale positie van de sierteeltsector. Het maakt de sector kwetsbaar voor onder andere drugstransporten, arbeidsuitbuiting en witwassen. Sinds de start van het programma ‘Weerbare Sierteeltsector’ zijn integrale controles uitgevoerd, waarbij Politie, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, gemeenten, Openbaar Ministerie en de beveiliging van Royal FloraHolland samenwerken