NAALDWIJK - Op de Koningstraat in Naaldwijk is op zondagavond 2 januari een scooterrijder met hoge snelheid ingereden op een politieagente. De berijder wist na het incident te ontkomen. De betrokken agente heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De politie zoekt getuigen.

Op zondagavond 2 januari even voor 22.00 uur hielden twee politieagenten op de Koningstraat een scooterrijder staande. Tijdens het onderzoek naar deze scooterrijder diende zich een tweede scooter aan. De berijder van deze scooter reed op hoge snelheid op de twee agenten af. Een van hen maande hem verbaal en non-verbaal tot stoppen, maar hij minderde geen vaart. Doordat de agente snel aan de kant sprong, wist zij een frontale aanrijding te voorkomen. De scooterrijder vervolgde zijn weg vanaf de Koningstraat naar de Anjerlaan, FV. Valstartplantoen en de Druivenstraat voordat hij uit beeld verdween. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

Signalement
De verdachte is een man van vermoedelijke rond de 18 jaar oud. Hij heeft donker krullend haar en een wat bol gezicht. Hij droeg de avond van zondag 2 januari donkere kleding met een capuchon over zijn hoofd getrokken. De scooter die hij bereed is donker van kleur.

Heeft u zondagavond 2 januari rond 22.00 uur deze scooterrijder gezien in of in de omgeving van Naaldwijk? Of heeft u mogelijk camerabeelden die uitkijken op de Koningstraat, Anjerlaan, FV Valstartplantsoen of de Druivenstraat in Naaldwijk? Laat het ons weten. Informatie kunt u delen via 0900-8844 of via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000.