'S-GRAVENZANDE - De politie trof maandagochtend 28 juni een hennepkwekerij aan op bedrijventerrein Dijckerhoek in ’s-Gravenzande. Twee verdachten zijn aangehouden.


Rond 10.30 uur kreeg de politie een melding dat drie gewapende en gemaskerde mannen een pand op het bedrijventerrein Dijckerhoek betraden. Agenten gingen naar de locatie, maar troffen geen vuurwapens aan. Wel ontdekten zij in de loods een hennepkwekerij. In totaal vond de politie ruim 300 hennepplanten, ruim 3000 stekjes en diverse productiematerialen. Deze goederen zijn allemaal in beslag genomen en de planten worden vernietigd. Twee verdachten, een 38-jarige Barendrechter en een 27-jarige man uit Honselersdijk, zijn aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten en tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Overlast en gevaar
Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met overlast. In bijna alle gevallen is een illegale stroomvoorziening aangelegd, wat zeker in bebouwde gebieden tot brandgevaar kan leiden. Dit is ook de reden dat de politie waarschuwt tegen hennepkwekerijen. Heeft u een vermoeden dat ook bij in de buurt mogelijk sprake is van een hennepkwekerij? Tips zijn welkom op 0900 - 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.