NAALDWIJK - De politie beëindigde in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 april een illegaal feest in een schuur aan de Opstalweg. Veertig feestgangers werden aangehouden. De politie maakt een bestuurlijke rapportage voor de gemeente. Dit kan leiden tot bestuurlijke maatregelen tegen de 62-jarige bewoner. Hij wordt binnenkort door de politie verhoord.


Surveillerende agenten hoorden rond middernacht harde muziek die vanuit een schuur kwam en namen poolshoogte. De agenten vermoedden dat daar een illegaal feest werd gehouden. Meerdere eenheden werden hierop opgeroepen en bij het zien van de politie werden de feestgangers gewaarschuwd door de bewoner. De feestgangers vluchtten hierna een tuinhuis in en sloten de deuren. De feestgangers reageerden niet op aanspreken van de politie en hielde de deuren op slot.

Veertig feestgangers
Op last van de burgemeester werd het illegale feest beëindigd. De feestgangers gaven geen gehoor aan meerdere vorderingen om de deuren open te doen en waarschuwingen dat er aanhoudingen zouden worden verricht. De politie besloot de deuren open te breken en stuitte op veertig personen in de kleine ruimte. Omdat hierna de sfeer grimmig werd zijn meer agenten opgeroepen. De feestgangers waren kennelijk onder invloed van alcohol en enkelen namen stoelen in de hand en dreigden daarmee. Ook werden beledigingen geuit naar de agenten. De feestgangers werden hierna één voor één uit het tuinhuisje gehaald en aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. Het betrof veertig personen van tussen de 19 en 29 jaar uit voornamelijk Naaldwijk e.o. Een van hen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Drie personen werden ook aangehouden voor belediging. Een van deze personen, een 25-jarige man uit ’s-Gravenzande, raakte gewond toen hij tweeëneenhalve meter naar beneden viel bij een verstop poging. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.