DEN HAAG/VOORSCHOTEN/WATERINGEN/NOOTDORP - Opsporingsprogramma Team West van Omroep West besteedt vanavond onder andere aandacht aan een overval in Wateringen, waarbij het busje op de foto werd gebruikt. De Wateringse overval komt ook in Opsporing Verzocht aan de orde, evenals een overval op een snackbar in Nootdorp.

Gewapende overval | Wateringen
Bij een overval aan de Poeldijkseweg in Wateringen op dinsdag 23 februari rond 12.00 uur bedreigen drie mannen met vuurwapens twee bedrijfseigenaren. Ook een toevallige voorbijganger wordt bedreigd. Een van de twee eigenaren raakt gewond als hij met een sneeuwschep wordt geslagen. Het lijkt of de drie daders iets in de loods zoeken. Na de overval rijden de drie overvallers weg in een grijze Renault Traffic met het Franse kenteken: FN615ZM. Dit busje (zie foto) vinden we niet lang daarna deels uitgebrand terug op het Dalveen in Den Haag. In de uitzending tonen we beelden van de drie overvallers.

Phishingfraude Marktplaats | Voorschoten
In het afgelopen jaar biedt een Voorschotenaar zijn skischoenen via Marktplaats aan. Hij wordt benaderd door een koper en beide partijen komen het bedrag overeen. De Voorschotenaar wil een tikkie sturen, maar de koper zegt dit niet te vertrouwen. Hij wil eerst een verificatie sturen met een linkje, dat door Marktplaats verstuurd lijkt te zijn. De Voorschotenaar gelooft dit en maakt middels het linkje 0,01 cent over. Drie dagen later ziet het slachtoffer op zijn bankrekening dat er bedragen naar andere betaalrekeningen zijn overgemaakt. Deze transacties vinden plaats in verschillende winkels en casino's in Den Haag. In de uitzending tonen we camerabeelden van een man die in een winkel in Den Haag spullen koopt.

Digitaal wijkagent Paul van de Boogaard vertelt in Team West over de phishingzaak in Voorschoten.

Mishandeling Coevordenstraat | Den Haag

Wanneer een Hagenaar op vrijdag 9 april rond 16.30 uur zijn auto voor zijn woning aan de Coevoerdenstraat in Den Haag parkeert, ontstaat een discussie met twee mannen en een vrouw. Plotseling krijgt het slachtoffer een harde klap op zijn achterhoofd, valt op de grond en krijgt van de twee mannen klappen op zijn hoofd en harde trappen tegen zijn benen. Hierdoor breekt het slachtoffer zijn kuitbeen. Bij deze mishandeling is ook een zilverkleurige Volkswagen betrokken, vermoedelijk een Polo.

Opsporing Verzocht

Naast de ook in Team West behandelde overval in Wateringen besteedt Opsporing Verzocht ook aandacht aan:

Overval snackbar | Nootdorp

Op zaterdag 16 januari rond 21.00 uur loopt een man met een rode plastic boodschappentas en een vuurwapen de snackbar binnen aan de Dorpsstraat in Nootdorp. De overvaller bedreigt de medewerkster en eist geld. Als hij het geld heeft gekregen, rent hij samen met een mededader, die buiten staat te wachten, weg in de richting van de Kerkweg. In de uitzending tonen we camerabeelden van de twee mannen. Deze zaak is op 2 maart al in Team West uitgezonden.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht: vanavond rond 21.15 uur op NPO1 en wordt herhaald op woensdag op NPO2 om 13.25 uur.