'S-GRAVENZANDE - Er zijn nog drie jongens aangehouden in het onderzoek naar de steekpartij in 's-Gravenzande op donderdag 16 januari. Twee meisjes die eerder werden aangehouden zijn weer op vrije voeten, één van hen blijft wel verdachte. Van twee van de vier jongens heeft de rechter-commissaris inmiddels de aanhouding getoetst en rechtmatig bevonden.


Donderdagavond werd een 16-jarige jongen gestoken bij een ruzie in het Oranjepark in 's-Gravenzande. Hij werd door meerdere jongens belaagd. Een 16-jarige jongen uit Honselersdijk kon kort erna worden opgepakt, hij zit nog vast. Zaterdag kon de politie nog een 15-jarige jongen uit 's-Gravenzande aanhouden. En maandagochtend zijn een 16-jarige jongen uit Poeldijk en een 14-jarige jongen uit Honselersdijk aangehouden.

Het Openbaar Ministerie heeft nog geen verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Wel heeft de rechter-commissaris maandag geoordeeld dat de jongens die sinds donderdag en zaterdag vast zitten rechtmatig zijn aangehouden. De officier van justitie beslist later of zij worden voorgeleid voor een inbewaringstelling van 14 dagen.

Omdat het in deze zaak om minderjarigen gaat, doet het Openbaar Ministerie verder geen mededelingen over de toedracht van de steekpartij.

Eerder gepubliceerd bericht:

De politie hield donderdagavond 16 januari drie minderjarigen aan als verdachten van het steken van een jongen in het Oranjepark. Het 16-jarige slachtoffer uit ’s-Gravenzande is voor behandeling van zijn verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een jongen in het Oranjepark was gestoken. Hij is door ambulancepersoneel gecontroleerd en daarna naar het ziekenhuis vervoerd. De politie slaagde er kort na de melding in om een verdachte op heterdaad aan te houden. Later op de avond werden nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Honselersdijk en twee meisjes van 14 en 13 jaar uit ’s-Gravenzande. Zij zitten op dit moment vast en worden gehoord. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met getuigen van het steekincident. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel dan de recherche via 0900-8844 of M 0800-7000.

De politie ziet de laatste tijd in Nederland een aantal ernstige incidenten met steekwapens onder minderjarigen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Ieder steekincident is er één te veel. Onze wijkagenten en jeugdagenten zijn alert en staan waar mogelijk in contact met jongeren.