Monster - In beide opsporingsprogramma’s wordt vanavond aandacht besteed aan de vermissing van de in 1995 7-jarige Jaïr Soares vanaf een druk strand in Monster. Hij is tot op de dag van vandaag niet gevonden. Omdat zijn verdwijning niet onopgelost mag blijven, staat zijn vermissing op de coldcase kalender en is er nog altijd een beloning van 15.000 euro. In de uitzending komen zijn broers aan het woord en wordt een reconstructie getoond.

Jair Soares Monster

Jaïr Soares

Verder aandacht voor de volgende zaken:

Schietincident Rijswijkseweg | Den Haag
Op dinsdag 25 juni werd er tijdens een drukke spits op de Rijswijkseweg in Den Haag vier keer gericht geschoten op twee personen op een scooter. Er raakte wonderwel niemand gewond. De recherche is op zoek naar de identiteit van de schutter.

Oplichting vals geld | Den Haag
Voor de verkoop van haar iPhone via Marktplaats wachtte de verkopende partij op woensdag 22 mei in de stationshal van station Hollands Spoor op degene die haar telefoon van haar zou kopen. De vrouw die de telefoon van haar kocht, betaalde het volledige bedrag met, naar later bleek, valse briefjes van 50 euro. Zij is te zien op de bewakingsbeelden in de stationshal.

Inbraak kinderdagverblijf | Rijswijk
Bij een inbraak in een kinderdagverblijf aan de Schoolstraat in Rijswijk, forceerden de twee verdachten de voordeur van het pand. Ze gingen er vandoor met flink wat dure spullen. Een van de twee inbrekers is goed te zien op de camerabeelden.

Sieraden aangetroffen bij woninginbreker | Den Haag
Bij de heterdaad aanhouding van een woninginbreker trof de recherche een aantal spullen bij hem aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. In de uitzending wordt deze sieraden getoond.

Beroving oude dame | Zoetermeer
Een 89-jarige mevrouw nam op maandagmiddag 8 april geld op bij een pinautomaat in een supermarkt aan de Nathaliegang. Ze is gevolgd door een man die haar pincode te pakken heeft kunnen krijgen. Aan de Victoriagang pakte hij haar hard bij haar arm, haalde haar portemonnee uit haar tas en rende weg. Er werd een groot bedrag van haar rekening gehaald.

Brandstichting shishalounge Gouda in Opsporing Verzocht
Al eerder werd er bij Team West aandacht besteed aan de brandstichting op 1 juni bij de shishalounge aan de Vredebest. De hele shishalounge brandde uit en de bewoners van de daarboven gelegen woningen moesten door de brandweer in veiligheid worden gebracht. Uit het rechercheonderzoek zijn nieuwe beelden van de brandstichter naar voren gekomen die vanavond in de uitzending te zien zijn.

Explosies reisbureau en ijssalon Den Haag in Opsporing Verzocht
In de uitzending van vanavond aandacht voor de twee explosies op 16 mei en 21 mei bij een reisbureau aan de Hoefkade en een ijssalon aan de Beijersstraat in Den Haag. Ook zoekt de recherche getuigen van een vernieling in de vroege ochtend van 24 mei bij een zonnestudio aan de Betje Wolffstraat in Den Haag. Er worden camerabeelden getoond van de verdachten. Deze zaak was vorige week te zien bij Team West.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Opsporing Verzocht: dinsdag om 20.35 uur op NPO1. Herhaling op woensdag rond 12.00 uur.