MAASDIJK- Een 41-jarige vrouw uit Vlaardingen is woensdagmiddag aangehouden nadat zij in een winkel in Maasdijk boodschappen had gestolen. De vrouw ging er in eerste instantie vandoor, maar werd korte tijd later aangehouden. Zij gedroeg zich erg agressief.


Politieagenten kregen woensdagmiddag 18 november een melding dat een winkelier uit Maasdijk een winkeldievegge had aangehouden, maar haar door haar agressieve gedrag moest laten gaan. De winkeleigenaar vertelde dat hij en zijn zoon op camerabeelden zagen hoe de vrouw boodschappen uit haar mandje in een plastic boodschappentas deed en vervolgens de winkel uit wilde lopen. Bij de kassa hielden de winkeleigenaar en zijn zoon de vrouw aan. Zij reageerde vervolgens erg agressief en zorgde voor veel overlast in de winkel. Er ontstond een onhoudbare situatie waardoor de eigenaar en zijn zoon de vrouw lieten gaan. Korte tijd later zagen de winkeleigenaar en zijn zoon de vrouw voorbij rijden en gaven dit aan de politie door.

Toen de agenten haar wilden laten stoppen, reed de vrouw tegen hun politieauto aan. De agenten spraken haar aan en ze reageerde agressief en weigerde uit haar auto te komen. Hierop tikten de agenten een ruit uit de auto, zodat zij de verdachte konden aanhouden. Omdat de vrouw weigerde mee te werken en zich verzette, is zij gepepperd waarna zij werd aangehouden. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau.