KWINTSHEUL - Naar aanleiding van een anonieme melding deed de politie woensdagochtend 13 mei een onderzoek op een bedrijventerrein aan de Driesprong. In een kas troffen agenten tientallen vaten met verdachte chemicaliën aan. Op het terrein vonden ze ook een verborgen ruimte waar een hennepkwekerij in aanbouw was. Een 37-jarige man uit Kwintsheul is als betrokkene aangehouden.


Vermoedelijk waren de duizenden liters chemicaliën bestemd voor de productie van drugs. De chemicaliënvaten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De kwekerij is ontmanteld en het materiaal is in beslag genomen. De betrokkenheid van de 37-jarige verdachte wordt onderzocht. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Wat te doen als u een drugslab of hennepkwekerij aantreft?
Vindt u een mogelijke productieplaats, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Breng uzelf in veiligheid. Er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en ontploffing. Alarmeer de politie via 112 op afstand van het lab vanwege brand- en explosiegevaar. Geef uw exacte locatie door en of er sprake is van brand of zichtbare rook. De politie schakelt zonodig de brandweer en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen in.

Wilt u liever anoniem melding maken? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Als de veiligheid dit toelaat, kunt u bijzonderheden vastleggen voor de politie. Denk aan het noteren of fotograferen van nummerborden, vervoermiddelen en personen.