Kwintsheul - De politie heeft maandagmiddag 6 mei een synthetisch drugslab aangetroffen in een kas op de Van der Dussenlaan. Het drugslab werd aangetroffen nadat de politie een ANPR-hit kreeg op de snelweg A16 rond Dordrecht en verdachten daardoor kon volgen. Er zijn vier verdachten aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar het synthetische drugslab.

Maandagmiddag rond 14.00 uur, kreeg de politie een melding uit het ANPR-systeem. Het is een camerasysteem om kentekens automatisch te vergelijken met kentekens in politiebestanden. Agenten zijn daarop achter de auto aangereden die vanuit Dordrecht richting Kwintsheul reed. Bij de Van der Dussenlaan is de auto gestopt en heeft de politie verschillende verdachten gezien. Ter plaatste rook de politie een anijsgeur waardoor zij een vermoedden hadden dat er een synthetisch drugslab aanwezig was.

Aanhoudingen

Uiteindelijk heeft de politie vier personen aangehouden bij een woning aan de Van der Dussenlaan in Kwintsheul. Zij zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een synthetisch drugslab. Het gaat om een 28-jarige man uit Rotterdam, een 64-jarige man uit Kwintsheul, een 23-jarige man uit Tilburg en een 40-jarige man uit Waalwijk. De verdachten zitten op dit moment nog vast en hebben alleen contact met hun advocaat.

Wat is ANPR?

ANPR is automatische kentekenplaatherkenning. De afkorting ANPR staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera met ANPR-techniek leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie, bijvoorbeeld voor een lopend politieonderzoek.

Heeft u tips?

De Forensische Opsporing doet uitgebreid sporenonderzoek op de locatie. De recherche heeft de zaak in onderzoek en spreekt graag met mensen die iets meer weten. Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij dit onderzoek? Of heeft u voorbeeld onlangs in de omgeving van de Van der Dussenlaan in Kwintsheul iets gezien dat u is opgevallen? Neem dan contact op via de onderstaande telefoonnummers.

Vermoedt u een drugslab?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in bedrijfspanden, boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open. Heeft u het vermoeden van een drugslab? Neem dan contact op via de onderstaande telefoonnummers.