HONSELERSDIJK - De politie kreeg zondagochtend 5 juli rond 4:30 uur een melding van een verkeersongeval op de Broekpolderlaan. Een automobilist zou, na een ernstige aanrijding te hebben veroorzaakt, zijn doorgereden. Hulpverleners treffen een zwaargewonde jongen aan die met spoed vervoerd is naar het ziekenhuis. In de omgeving hielden agenten een 29-jarige automobilist in een beschadigde personenauto aan.


Een Mobiel Medisch Team (MMT) werd ingezet voor de verlening van de eerste hulp aan het slachtoffer. De politie startte direct een onderzoek. In omgeving van het ongeval, in de Sprongenloet, zien agenten een zwaar beschadigde auto op straat staan. Na kort onderzoek houden agenten de bestuurder aan. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. De man zit vast en wordt gehoord. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Het slachtoffer fietste samen met een andere jongen op de Broekpolderlaan richting de Zwethlaan. Die getuige vertelde dat het slachtoffer daar van achteren werd aangereden door een auto die dezelfde richting op reed. Na de aanrijding reed de auto door. De afdeling Opsporing Team Verkeer (OTV) doet samen met de Verkeersongevallen Analyse (VOA) nader onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u de aanrijding gezien? Neem dan contact met op met afdeling Opsporing Team Verkeer (OTV) via 0900-8844.