NAALDWIJK - Politiemensen van het nautisch team van bureau Westland hebben donderdag 24 juni een speedboot van een 15-jarige jongen in beslag genomen. Hij had meerdere keren veel te hard gevaren. Agenten hielden hem donderdagavond 24 juni staande op de Strijp in Naaldwijk.

De jongen had in de afgelopen maanden op diverse plekken veel te hard gevaren. Hierover kwamen steeds meer meldingen bij de politie binnen, een aantal melders stuurde ook foto’s en video’s mee.

Niet alleen zorgde dit vaargedrag voor onveilige situaties en overlast, ook veroorzaakten de forse golven die hierbij ontstonden schade aan oevers en andere boten. Ook raakten planten en nesten van vogels beschadigd. De jongen heeft niet alleen te hard gevaren, maar was ook te jong om dit vaartuig te mogen besturen en niet in bezit van een vaarbewijs. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en op last van een officier van justitie werd de boot van de schipper in beslag genomen.

Regelmatig varen jongeren zonder vaarbewijs en met te hoge snelheden over het water. Snelle motorboten zijn alle boten die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Voor het besturen van een snelle motorboot moet je minimaal 18 jaar zijn en er is een vaarbewijs verplicht. Ook moet je boot geregistreerd zijn bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

Met deze zomerse dagen zullen veel mensen het water op gaan. Ook op het water gelden regels. Ga je het water op de komende dagen? Lees de vaarregels hier dan nog eens door.