WATERINGEN - In de omgeving van het Amaryllispad in Wateringen werd in de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni een zelfgemaakt explosief aangetroffen na een melding van verdachte omstandigheden. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar informatie.


Op camerabeelden uit de omgeving is te zien dat twee personen omstreeks 01.30u de straat in lopen en een van de twee iets in zijn handen heeft. Kennelijk worden ze gestoord waarna de twee vertrekken in een donkerkleurige auto. In de omgeving werd een zelfgemaakt explosief aangetroffen, dit is voor onderzoek in beslag genomen.

De recherche onderzoekt de zaak en het mogelijke verband met een brandstichting bij een woning in dezelfde straat op maandag 27 mei. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn? Is u in de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni iets gezien in de omgeving van het Amaryllispad of heeft u wellicht bewakingscamera’s hangen waarop de verdachten mogelijk in beeld zijn geweest? De recherche komt graag met u in contact via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan 0800-7000.