MONSTER - Het deels monumentale pand De Noviteit blijft in ieder geval in 2023 open. De gemeente heeft met de huidige horeca ondernemer een gebruikersovereenkomst gesloten. Hiermee worden de activiteiten van diverse gebruikers, zoals Vitis Welzijn en tal van andere maatschappelijke organisaties, voortgezet. Dit betekent ook dat voor bijzondere plechtigheden zoals bruiloften en rouwgelegenheden de inwoners van Monster het komend jaar in De Noviteit terecht kunnen.


Gemeente tijdelijk beheerder

De gemeente neemt in 2023 de rol van de stichting over voor wat betreft het beheer van het pand. Hiermee geven we gebruikers van het pand duidelijkheid over de voortzetting van hun activiteiten. De huidige horecaondernemer zorgt voor de verdere invulling van het gebruik van het pand.

Wethouder Michiel Ferwerda: “Ik ben tevreden en blij dat we voor 2023 sluiting hebben voorkomen door tijdelijk met de huidige horecaondernemer de mooie samenwerking voort te zetten, zo blijft De Noviteit voor de inwoners van Monster beschikbaar. We gebruiken 2023 om de uitdagingen en mogelijkheden voor een duurzame voortzetting en toekomst van De Noviteit verder te onderzoeken. Hiervan wordt een plan gemaakt en eind 2023 gepresenteerd aan de gemeenteraad.

In oktober 2022 besloot Stichting De Noviteit om per 1 januari 2023 te stoppen met het beheer en gebruik van De Noviteit aan de Kloosterlaan in Monster. Dit besluit gaf veel gebruikers en organisaties onduidelijkheid over de voortzetting van hun activiteiten in het pand. De gemeente is daarom de afgelopen tijd aan de slag gegaan om het beheer en gebruik van De Noviteit voort te zetten en daarmee sluiting van het pand te voorkomen.