MONSTER - Voor de tweede keer werd vandaag de heftige overval op een Kruidvat in Monster behandeld in de rechtszaal. Voor die overval verkregen de overvallers belangrijke informatie via een medewerkster. Twee verdachten werden in oktober al veroordeeld, een derde stond vandaag voor de rechter.


De winkel werd op 30 maart 2020 in alle vroegte overvallen door twee mannen met messen en gezichtsbedekking. De 24-jarige verdachte uit Montfoort die vandaag voor de rechter stond heeft bekend dat hij één van de overvallers was die daadwerkelijk in de winkel waren. Hij probeerde daar de camera's af te plakken, terwijl zijn kompaan het personeel vastbond en hen dwong de kluis te openen. Er werd 1.700 euro meegenomen.

De twee sprongen buiten in een auto van een derde verdachte. Die chauffeur bleek getrouwd met een medewerker van de Kruidvat. Waarschijnlijk wist hij via haar dat de medewerkers die ochtend extra vroeg aan het werk gingen. Ondanks deze afwijkende werktijden stonden de overvallers vrijwel meteen binnen toen de werknemers waren begonnen.

Eis en andere verdachten
In oktober stonden de chauffeur en de andere overvaller al voor de rechter. Zij werden veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. De 24-jarige man uit Montfoort was toen nog voortvluchtig maar kon kort na de zitting worden aangehouden. Tegen hem eiste het OM vandaag ook 30 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

De vrouw, die bij de winkel werkte, zit nog vast en zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden voor haar rol in de overval.