Den Haag - Het onderzoek naar drie overvallen op geldlopers resulteerde vrijdagochtend 7 februari in een aanhouding. Een arrestatieteam hield een 24-jarige Hagenaar aan in een woning in het Wateringse Veld. Agenten doorzochten de woning en namen goederen in beslag. Hierbij is ook een personenauto in beslag genomen. De man zit vast en wordt gehoord over zijn betrokkenheid bij de overvallen.

Drie geldlopers in en nabij Den Haag werden in 2019 overvallen door vermoedelijk dezelfde dadergroep. Bij iedere overval was het doelwit een ING-geldautomaat in een Albert Heijn filiaal. De overvallen vonden plaats op 14 mei, 9 september en 21 oktober. De eerste overval was op het Parijsplein in Den Haag. De tweede in Honselersdijk en de derde op De Stede in Den Haag. De verdachten bedreigden de geldlopers en omstanders met vuurwapens. Bij de drie overvallen werd een grote hoeveelheid geld buit gemaakt. De recherche vermoedt dat de drie overvallen zijn gepleegd door een dadergroep die in wisselende samenstelling opereert.

Een team van rechercheurs is bezig met het onderzoek. Zij plaatsten stoepborden met getuigenoproepen, deden uitgebreid sporenonderzoek en spraken meerdere getuigen. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip. In de uitzendingen van Team West en Opsporing Verzocht op 21 januari werden camerabeelden getoond van de overvallers en hun voertuigen. Dat leidde tot in totaal twintig tips. Alle tips zijn zorgvuldig uitgezocht, de gouden tip zit daar helaas nog niet tussen. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die meer weten over de samenstelling van de dadergroep. 

Door onderzoek van de politie kon de 24-jarige Hagenaar worden aangehouden. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Getuigenoproep
Wij zijn nog op zoek naar verdachten die betrokken zouden zijn bij deze overvallen. Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Team West
Team West is een regionaal opsporingsprogramma op TV West waarbij wij wekelijkse hulp inroepen van inwoners in de regio Den Haag. Deze productie is een samenwerking tussen de politie-eenheid Den Haag, het Openbaar Ministerie en TV West. Iedere dinsdagavond vanaf 17:00 uur wordt het programma elk heel uur uitgezonden op TV West. De uitzending wordt gedurende woensdagmiddag ook nog een aantal keer herhaald. 

Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht, gepresenteerd door Anniko van Santen, is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, Politie en de AVROTROS. Het programma is iedere dinsdag live te zien om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag rond 11.40 uur op NPO 2. De zaken uit de uitzending staan op deze pagina en zijn ook te vinden bij AVROTROS. Daar is ook de meest recente aflevering terug te kijken.